Αναζήτηση σε όλο το blog

30.3.21

Δράσεις Εθελοντών

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

 

 

Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ, στο διάστημα που η πανδημία covid-19 δοκιμάζει την ατομική υπευθυνότητα και τις αντοχές όλων, περιορίστηκαν σημαντικά να πραγματοποιήσουν περιβαλλοντικές δράσεις προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός μεταξύ των Μελών και, ως εκ τούτου, ο κίνδυνος μεταδοτικότητας του ιού.

 

Παράλληλα, υποστήριξαν με συνέπεια και ευαισθησία τον κοινωνικό χαρακτήρα του Συλλόγου, προβαίνοντας στις ακόλουθες δράσεις:

 

1.      Στο διάστημα από 5.09.2020 έως και 21.02.2021 προσέφεραν, στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ του Ι.Ν. Παναγίτσας ΝΦ, 22 κιβώτια τρόφιμα (ελαιόλαδο, ζυμαρικά, τοματικά, μανιτάρια, ελιές, μπαχαρικά κλπ) και καθαριστικά, για τις ανάγκες σίτισης των ωφελούμενων αλλά και της υγιεινής των χώρων παρασκευής των γευμάτων, αντίστοιχα.

  

2.      Οι Εθελόντριες του Συλλόγου εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη λειτουργία της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΓΑΠΗΣ, η οποία λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα και απαραίτητα μέτρα σιτίζει καθημερινά τους δικαιούμενους αρωγής.

 

3.      Στις 30/10 ο Σύλλογος προσέφερε, στη δανειστική ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Πνευματικού Κέντρου ΝΦ, 12 αστυνομικά μυθιστορήματα της Άγκαθα Κρίστι για τον εμπλουτισμό της στη συγκεκριμένη κατηγορία.

 

4.      Στις 30/11, συμβάλλοντας στην πρωτοβουλία του Δήμου ΝΦΝΧ για παροχή βοήθειας στους πληγέντες από τις πλημμύρες της Χερσονήσου  Κρήτης, οι Εθελοντές προσέφεραν 3 κιβώτια τρόφιμα.

 

5. Στις 3/3 πραγματοποιήθηκε η 13η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ της κοινής Τράπεζας Αίματος ΔΗΜΟΥ ΝΦΝΦ – ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΠΝΦ, με ικανοποιητική συλλογή μονάδων αίματος για τις ανάγκες των συνδημοτών, χάριν της υπεύθυνης προετοιμασίας και διοργάνωσης από την Αντιδήμαρχο και τα Στελέχη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου ΝΦΝΧ. Την πλειοψηφία των Αιμοδοτών αποτελούσαν άτομα νεαρής ηλικίας, γεγονός ελπιδοφόρο για τη μελλοντική πορεία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη χώρα.


6. Στις 11/3 ο Σύλλογος απέστειλε στην Ελασσόνα Λαρίσης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου ΝΦΝΧ, 1 παλέτα (1.440 φ/500 ml) εμφιαλωμένο νερό, στους δοκιμαζόμενους κατοίκους των χωριών του Δήμου που έπληξε περισσότερο ο Εγκέλαδος, αναγκάζοντάς τους να διαβιούν σε πρόχειρα καταλύματα.  


 

7.      Ο Σύλλογος, υποστηρίζοντας τις εργασίες του Δήμου για την εκπόνηση του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ σε περίπτωση σεισμού, παρέδωσε τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Ομάδες Εργασίας των Εθελοντών το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να συμπεριληφθούν σε αυτό. Πρόκειται για την επισήμανση όλων των ελεύθερων δημόσιων χώρων εντός των ορίων του Δήμου, που αποτελούν τους χώρους 1ης καταφυγής των κατοίκων, τη μέτρηση του εμβαδού τους και την καταγραφή των υποδομών που διαθέτουν αλλά και των επικινδυνοτήτων που τυχόν παρουσιάζουν. Το εν λόγω ΣΧΕΔΙΟ αποτελεί σημαντική εργασία του Δήμου, καθώς τον καθιστά προετοιμασμένο να διαχειριστεί άμεσες και βραχείες συνέπειες από την εκδήλωση σεισμού, και να τις αντιμετωπίσει συντεταγμένα με σκοπό την ταχεία αποκατάστασή τους.