Αναζήτηση σε όλο το blog

27.5.15


Στις  6/8/2015 ο Σύλλογός μας, παρέδωσε επτά (7) κιβώτια τρόφιμα (ζυμαρικά και τοματικά, όσπρια, γάλατα και παιδικές κρέμες, ελαιόλαδο, ζάχαρι κ.λ.π.) στο Σπίτι Φιλοξενίας Αμαρουσίου του «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ του ΠΑΙΔΙΟΥ», που φιλοξενεί 26 παιδιά ηλικίας από 2 ετών έως και προεφηβίας. Τα τρόφιμα προσέφεραν Εθελοντές του Συλλόγου μας αλλά και εργαζόμενοι της Ασφαλιστικής Εταιρείας ALICO.

 
 
Στις 27/8/2015 ο Σύλλογός μας, προσέφερε 150 φιάλες των 500ml εμφιαλωμένου νερού, στους Αφγανούς πρόσφυγες του πρόχειρου καταυλισμού του Πεδίου Άρεως. Η παραπάνω ποσότητα είχε προσφερθεί στον Σύλλογό μας από τους Ομαδάρχες μας του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας 2015, ως μη καταναλωθείσα από τους Αθλητές κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.  Η διαχείριση των προσφορών γίνεται από εκπροσώπους της ΑΦΓΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ της Αθήνας, που βρίσκονται στο Πάρκο.
  


Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, στηρίζοντας τον αθλητισμό που τονώνει πνεύμα και σώμα, είχαν τη χαρά να προσφέρουν και πάλι τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, την Κυριακή 3/5, μετά από πρόσκληση του ΣΕΓΑΣ. Υποστηρίζοντας ομαδικά το Σταθμό των 9,2 χλμ., προσέφεραν στους δρομείς νερό, ισοτονικά ποτά και jell και βρεγμένα σφουγγάρια, ενώ παράλληλα τους εμψύχωναν με χειροκροτήματα και προτρεπτικά συνθήματα. Για μια ακόμη φορά ο αγώνας προσέφερε, σε όλους όσους έζησαν από κοντά τη χαρά της συμμετοχής και της προσφοράς, δυνατές στιγμές και πλούσια συναισθήματα.

 Όπως κάθε χρόνο κατά την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου, και φέτος οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ εκπαιδεύτηκαν από το ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ την Τετάρτη 13/5, στη χρήση των πυροσβεστικών μέσων του Άλσους και στους τρόπους άμεσης επέμβασης σε περίπτωση κινδύνου.
 Στο πλαίσιο μιας πρωτοποριακής ιδέας που συνέλαβαν οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ και την οποία επεξεργάστηκαν για μεγάλο διάστημα, τα Μέλη του Συλλόγου δημιούργησαν ταινία μικρού μήκους με θέμα τον ορθό τρόπο εκκένωσης, από μαθητές και διδακτικό προσωπικό, μιας σχολικής μονάδας μετά από εκδήλωση σεισμού. Οι εκπαιδευτικοί/Μέλη του Συλλόγου, με τη βοήθεια μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου που προσήλθαν Εθελοντικά, γύρισαν καρέ-καρέ τις σκηνές της ταινίας, κατά τα πρότυπα του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας – ΟΑΣΠ, την οποία θα προβάλουν, από το επόμενο σχολικό έτος, σε δασκάλους και καθηγητές που ζητούν τη βοήθειά τους για την πραγματοποίηση των ασκήσεών τους. Το σενάριο, η σκηνοθεσία και το μοντάζ της ταινίας αποτελεί συλλογική δουλειά των Εθελοντών.