Αναζήτηση σε όλο το blog

25.12.14

ΕΤΗΣΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ

Το απόγευμα του Σαββάτου 4/4, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης μας Άσκηση Ετοιμότητας των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, με σκοπό τη μέτρηση της ανταπόκρισης και της άμεσης κινητοποίησής μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς και της ικανότητάς μας για την προσφορά βοήθειας σε πιθανούς πληγέντες.

Η επιλογή του χώρου έγινε με βάση τον μεγάλο αριθμό των εργαζομένων σε αυτό, αλλά και των δημοτών που τον επισκέπτονται καθημερινά για τις συναλλαγές τους. Το πολυεπίπεδο κτίριο, προσέφερε στους Εθελοντές τη δυνατότητα υλοποίησης διαφορετικών επιχειρήσεων διάσωσης, καθώς το σενάριο προέβλεπε μερική κατάρρευσή του, συνεπεία ισχυρού σεισμού με επιπτώσεις στην πόλη, εγκλωβισμό δυο ατόμων με πολλαπλά τραύματα, δυο με ψυχοπαθολογικά σύνδρομα, δυο μικρών παιδιών και ενός νηπίου. Για τη διάσωσή τους επιχείρησε μεγάλος αριθμός εκπαιδευμένων Εθελοντών, προσφέροντας Α΄ Βοήθειες μέχρι να φθάσει εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ χρησιμοποιήθηκε το σύνολο του επιχειρησιακού εξοπλισμού του Συλλόγου. Η Άσκηση βιντεοσκοπήθηκε, ώστε να αποτελέσει αντικείμενο σπουδής για τους Εθελοντές/Διασώστες αλλά και εκπαιδευτικό υλικό για τα εν δυνάμει Μέλη μας.

Το σενάριο, την καθοδήγηση/επίβλεψη των Εθελοντών αλλά και την ταυτόχρονη εκπαίδευσή μας επιμελήθηκε ο Πυροσβέστης Δημήτρης Ομουρλόγλου,  τον οποίο ευχαριστούμε από καρδιάς για τη σημαντική συμβολή του στις ασκήσεις μας.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης στον Δήμαρχο ΦΧ Άρη Βασιλόπουλο, στον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Νίκο Ανανιάδη και στην Γενική Γραμματέα του Δήμου Θεοδώρα Σταθοπούλου, για την ανταπόκρισή τους στο αίτημα διάθεσης του χώρου και τις σχετικές διευκολύνσεις. Η συνεργασία μεταξύ ΔΗΜΟΥ ΦΧ και ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΠΝΦ, θα ωφελήσει σημαντικά την πόλη και τους συνδημότες μας στην αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Την Άσκηση παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, καθ’ όλη τη διάρκειά της ο κ. Ανανιάδης ο οποίος, μετά το πέρας της, δήλωσε την ικανοποίησή του για το επιχειρησιακό επίπεδο των Εθελοντών και για τον εξειδικευμένο εξοπλισμό του Συλλόγου.