Αναζήτηση σε όλο το blog

8.6.24

 

Συμβολική δράση 

Σήμερα 7/6 στην Πλατεία Πατριάρχου, από τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: διανομή 4/σέλιδου ενημερωτικού φυλλαδίου του Συλλόγου με σημαντικές οδηγίες, 

α) για την προστασία του Περιβάλλοντος κατά τους θερινούς μήνες και, 

β) για την ατομική προστασία από τους σεισμούς, το σακίδιο έκτακτης ανάγκης και το σχέδιο επικοινωνίας και επανασύνδεσης των μελών της οικογένειας. 

Σημαντικό, και το ενδιαφέρον των συμπολιτών για το περιεχόμενό του.

  

 

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

Με μια σημαντική για τα ενδιαφέροντά τους Διάλεξη, γιόρτασαν οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ, την Κυριακή 14/5 στο Πνευματικό Κέντρο, τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη σύσταση του Συλλόγου και την ανάληψη δράσεων. Με καλεσμένο τον εξαίρετο Επιστήμονα κ. Γεράσιμο Παπαδόπουλο, Δρα Σεισμολογίας, Εθελοντές και κοινό παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα «Σεισμοί και Αντισεισμική  Προστασία στην Αττική», ενώ παράλληλα απαντήθηκαν πολλές σχετικές ερωτήσεις.  Στη συνέχεια, οι Εθελοντές παρουσίασαν ψηφιακά την έρευνα που έχουν πραγματοποιήσει, αναφορικά με τον εντοπισμό κατάλληλων Χώρων Άμεσης Καταφυγής σε περίπτωση σεισμού, στο σύνολο της έκτασης του Δήμου. Tην ως άνω έρευνα ο κ. Παπαδόπουλος έκρινε αξιόπιστη προς εφαρμογή, ενώ εξέφρασε τη γνώμη ότι θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Επιτροπή Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας του ΟΑΣΠ. Επίσης, παρουσίασαν το Φυλλάδιο που έχουν συντάξει για την ενημέρωση του κοινού, με τις σχετικές πληροφορίες, όπως την άρση μη δομικών επικινδυνοτήτων εντός της κατοικίας, τη συμπεριφορά των πολιτών κατά τη διάρκεια σεισμικής δόνησης, τον ενδεδειγμένο τρόπο εγκατάλειψης της κατοικίας μετά από αυτή, την ασφαλή μετάβασή τους στον πλησιέστερο ελεύθερο χώρο και άλλες πληροφορίες.

ethelontesnf@gmail.com

www.ethelontesnf.blogspot.com


 

 

 

 

 

 


 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ, που εδρεύει στην Ελευσίνα Αττικής, επισκέφθηκαν την Κυριακή 9/4 οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε για τη γνωριμία των νέων Εθελοντών με τη Μονάδα, καθώς ο Σύλλογος την έχει επισκεφθεί ήδη δυο φορές κατά το παρελθόν. Οι Εθελοντές παρακολούθησαν παρουσίαση σχετική με την ίδρυση της Μονάδας, τις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές και άλλους τομείς αρμοδιότητάς της. Στη συνέχεια γνώρισαν τα πυροσβεστικά οχήματα, τον εξοπλισμό τους και τη χρήση του, καθώς και τους σκύλους έρευνας και διάσωσης που διαθέτει η Μονάδα.

Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ συνεχάρησαν τους Αξιωματικούς που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης των πληγέντων από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία, για την άμεση ανταπόκρισή τους και την επιτυχία με την οποία στέφθηκαν οι προσπάθειές τους.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

 

Νέα Άσκηση πραγματοποίησαν οι Εθελοντές του Συλλόγου,  το Σάββατο 1η Απριλίου, με σκοπό την άμεση κινητοποίησή τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την προσφορά βοήθειας σε πιθανούς πληγέντες.

Το σενάριο της Άσκησης προέβλεπε ισχυρό σεισμό αισθητό στην πόλη, με συνέπεια τον εγκλωβισμό μαθητών και εκπαιδευτικών σε πολυόροφο κτίριο, παράλληλα και με εκδήλωση πυρκαγιάς. Πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάσωσης δυο τραυματιών και ενός ατόμου σε κατάσταση κρίσης πανικού, στους οποίους παρασχέθηκαν οι Α΄ Βοήθειες και ψυχολογική υποστήριξη, και στη συνέχεια διακομίσθηκαν σε Νοσοκομεία από το ΕΚΑΒ ενώ παράλληλα κατεστάλη και η πυρκαγιά.   

Η Άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Φροντιστήριο ΤΑΦΑ. Επιχείρησαν 13 Εθελοντές υπό την επίβλεψη του Αξιωματικού ΠΣ και Μέλους του Συλλόγου Δημήτρη Ομουρλόγλου, ο οποίος επιμελήθηκε και το σενάριο, ενώ χρησιμοποιήθηκε το σύνολο σχεδόν του επιχειρησιακού εξοπλισμού του Συλλόγου.

Το ΔΣ των Εθελοντών ΠΠΝΦ ευχαριστεί θερμά την Οικογένεια Τάφα για την παραχώρηση, τους μαθητές του Φροντιστηρίου για τη συμμετοχή τους καθώς και τους περίοικους που παρακολούθησαν την Άσκηση.