Αναζήτηση σε όλο το blog

22.11.15

Α' ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Θετική ήταν η ανταπόκριση των Εκπαιδευτικών, στην πρόσκληση για παρακολούθηση Μαθημάτων Α΄ Βοηθειών που διοργάνωσαν, για το σκοπό αυτό, οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ.
Τα Μαθήματα, που πραγματοποιήθηκαν στο Φυλάκιο της λίμνης από Πιστοποιημένο Εκπαιδευτή και ολοκληρώθηκαν στις 17/2, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον Εκπαιδευτικοί από το 1ο και το 3ο  Γυμνάσιο ΝΦ και από το 6ο Νηπιαγωγείο ΝΦ, αποκομίζοντας σημαντικές γνώσεις που θα φανούν  χρήσιμες σε περίπτωση που κληθούν να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εκπαίδευση παροχής καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης –ΚΑΡΠΑ-  η γνώση της οποίας είναι πολύ πιθανόν να σώσει ζωές.

Οι γνώσεις Α΄ Βοηθειών κρίνονται απαραίτητες για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διατηρήσουν στη ζωή άτομα που κινδυνεύουν, μέχρι να τους δοθεί εξειδικευμένη βοήθεια. Τα Μαθήματα Α΄ Βοηθειών επαναλαμβάνονται κάθε έτος, με πρωτοβουλία των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΠΝΦ.  

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ VIDEO
Την Παρασκευή 29/1, οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ πραγματοποίησαν, στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας και κατόπιν συνεννόησης με τη Δ/ντρια κα Ρ. Κέκου, την προβολή της εκπαιδευτικής ταινίας με θέμα: α) τις μη δομικές επικινδυνότητες που πιθανόν να παρουσιαστούν στις σχολικές μονάδες κατά τη διάρκεια μιας σεισμικής δόνησης, και β) τον ενδεδειγμένο τρόπο εκκένωσής των μετά από αυτή.

Η ταινία αποτελεί συλλογική δουλειά των Εθελοντών, και έχει γυριστεί βάσει των γνώσεων που απέκτησαν τα Μέλη του Συλλόγου από την εκπαίδευσή τους με Μηχανικούς του ΟΑΣΠ. Μετά την προβολή, που παρακολούθησαν όλοι οι Καθηγητές, συζητήθηκαν οι απορίες τους και δόθηκαν διευκρινήσεις επί του περιεχομένου της.

Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ ευχαριστούν θερμά τη Δ/ντρια και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Σχολείου για την εμπιστοσύνη στις γνώσεις τους, και υποσχέθηκαν κάθε δυνατή βοήθεια προς το Σχολείο στα εν λόγω θέματα. Επιπλέον, πρότειναν στους Καθηγητές την παρακολούθηση των Μαθημάτων Α΄ Βοηθειών που έχουν προγραμματίσει, καθώς αποτελούν πολύτιμες γνώσεις για όλους. 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ VIDEO ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Στο πλαίσιο της υποστήριξης των σχολικών μονάδων για την ορθή αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ έχουν στη διάθεση των σχολείων ταινία, η οποία αναφέρεται στην επισήμανση των μη δομικών επικινδυνοτήτων και σε προτάσεις για την άρση τους, καθώς και τη διαδικασία εκκένωσης του σχολείου με τον πλέον ενδεδειγμένο και ασφαλή τρόπο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.


Η ταινία, συνολικής διάρκειας 45΄, είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΠΝΦ, έχει γυριστεί με βάση τις οδηγίες Μηχανικών του ΟΑΣΠ, και η προβολή της στα σχολεία μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από σχετικό αίτημα. Για πληροφορίες αναφορικά με τα ανωτέρω, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω e-mail στη δ/νση ethelontesnf@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 6977-164476.