Αναζήτηση σε όλο το blog

25.3.12

κατασκευή φωλεών και δενδροφύτευση


Επειδή τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει ότι το άλσος μας έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί από πουλιά που ζούσαν σε αυτό παλιότερα, ήρθαμε σε επαφή με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και σε συνεργασία μαζί τους, έχουμε προγραμματίσει περιβαλλοντική δράση με σκοπό την αναζωογόνηση του Άλσους μας. Συγκεκριμένα, θα κατασκευάσουμε φωλιές για πουλιά τις οποίες στην συνέχεια θα τοποθετήσουμε σε δέντρα του βόρειου τμήματος. Η δράση θα πραγματοποιηθεί
 την Κυριακή  1η Απριλίου  2012 και ώρα 11.00

στον εξωτερικό χώρο του Φυλακίου μας. Για τον σκοπό αυτό έχουν ενημερωθεί και τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας για να συμμετάσχουν οι μαθητές της ΣΤ’  Τάξης (καθώς θεωρούμε ότι η δράση αυτή θα ενισχύσει την περιβαλλοντική ευαισθησία τους), όπως επίσης ευπρόσδεκτα είναι και τα δικά σας παιδιά. Η προετοιμασία των υλικών θα έχει γίνει εκ των προτέρων και, ως εκ τούτου, η κατασκευή των φωλεών θα είναι σχετικά εύκολη.


Σας ενημερώνουμε επίσης ότι, προς αξιοποίηση της φετινής χορηγίας του Μάκη Κατραμάδου, θα πραγματοποιήσουμε 

το Σάββατο 7 Απριλίου  και ώρα 10.30.

δενδροφύτευση με λεμονιές σε τρία (3) σημεία του κέντρου της πόλης μας. Τις λεμονιές έχουν αναλάβει να φροντίζουν Εθελοντές μας, περίοικοι των εν λόγω σημείων. Για το σημείο της συνάντησής μας θα ενημερωθείτε με νεότερο μήνυμα.