Αναζήτηση σε όλο το blog

10.6.21

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6), που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ώστε να προωθούνται οι στόχοι του Οργανισμού μέσω της ευαισθητοποίησης και της συντονισμένης δράσης, οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ:

 

1.Συμμετείχαμε, μεταξύ άλλων Οργανώσεων και συμπολιτών μας, στο ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ του Άλσους ΝΦ που διοργάνωσε η Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ του Δήμου μας και  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 6 Ιουνίου και ώρα 8:30. Οι Εθελοντές μας ανέλαβαν αποκλειστικά τον καθαρισμό του βόρειου τμήματος του Άλσους, συλλέγοντας -9- σάκους με παντός είδους απορρίμματα.   

 

2. Διοργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, την ίδια ημέρα και ώρα 11:00 στον εξωτερικό χώρο του Φυλακίου   μας στη λίμνη του Άλσους, που απευθυνόταν στους μικρούς συμπολίτες μας, στους οποίους προσφέρθηκαν τα απαραίτητα μέσα ώστε να φυτεύσουν σε γλάστρες πολύχρωμα λουλούδια για το σπίτι τους. Η δράση έδωσε μεγάλη χαρά στα δεκάδες παιδάκια που συμμετείχαν, προερχόμενα από σχολεία της πόλης μας, της Νέας Ιωνίας και της Λεοντείου Σχολής. Το καλωσόρισμα του Δημάρχου ΝΦ-NX και των Εθελοντών, και οι οδηγίες του Γεωπόνου σήμαναν την έναρξη της δράσης. Τα παιδάκια έγραφαν το όνομά τους σε ζωγραφισμένα πολύχρωμα αυτοκόλλητα που έβαζαν στις γλάστρες τους, διάλεγαν το φυτό της αρεσκείας τους και ξεκινούσαν τη μεταφύτευση, ενώ κατά την αναχώρηση τους προσφέρονταν κεράσματα. Οφείλουμε πολλές ευχαριστίες στο συμπολίτη μας Γεωπόνο, Καθηγητή ΕΠΑΛ κ. Δημήτρη Τσολακίδη για τις πολύτιμες υπηρεσίες του και την καθοδήγηση των παιδιών, βήμα προς βήμα, για το δημιούργημά τους.  Ευχαριστούμε για την παρουσία τους, το Δήμαρχο κ. Γιάννη Βούρο, τους Αντιδημάρχους Περιβάλλοντος & Πρασίνου κ. Σπύρο Γραμμένο και, Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλη Κουτσάκη, τους Εθελοντές της Δημοτικής Παράταξης «Πολιτών Πολιτεία» που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του χώρου  της δράσης, καθώς και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και πρόσφεραν στα παιδιά τους μια περιβαλλοντική εμπειρία.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

 

Oι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ υπενθυμίζουμε σε όλους τους συμπολίτες πως η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση είναι δείγμα Παιδείας και Πολιτισμού, και πως είναι χρέος όλων μας η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.